De Bierbaard | Stapzwan, een nieuwe eigenzinnige brouwer in Utrecht
15342
post-template-default,single,single-post,postid-15342,single-format-image,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,aa-prefix-bierb-
 

Stapzwan, een nieuwe eigenzinnige brouwer in Utrecht

26 jan Stapzwan, een nieuwe eigenzinnige brouwer in Utrecht

Stapzwan, een nieuwe eigenzinnige brouwer in Utrecht

Zondag 25 jan was de dag dat Utrecht weer een brouwer rijker is geworden.
Om 4u ’s middags werd in café ’t Pandje het bier officieel geïntroduceerd en De Bierbaard was er bij.

Stapzwan porter

Stapzwan Porter

De vrienden Jeroen van der Zwan en Vincent Stap hebben na jaren van thuisbrouwen in de schuur van vader Stap de volgende fase in hun bierbrouwers carrière breikt: met het brouwen van hun eigen bier.
Waar veel nieuwe brouwers de keuze laten vallen op de IPA om zichzelf mee te introduceren heeft Stapzwan gekozen voor een in Nederland wat minder bekend type bier, namelijk een Porter. Een porter is zeer donker bier en een iets mildere versie de welbekende stout en heeft een gebrande moutsmaak.

En de jongens hebben goed werk gedaan. De Porter van Stapzwan is een heel mooi bier, heeft een volle smaak waarin de rooksmaak van de gebrande mout terug komt. Het bier is heeft een licht zoetje en een fantastische nasmaak. De brouwer Jeroen beloofde mij dat als het bier iets warmer geserveerd zou worden dat dan de fruitige kant van het bier nog meer naar voren zou komen.
logo

Op de tap bij?

De porter van Stapzwan kun je natuurlijk lekker komen drinken bij ’t Pandje maar je komt de jongens ook tegen bij het 5e Utrechtse Bierbrouwersfestival. En ze zitten ook op de tap bij De Klub in De Vechtklub. Hier wordt op de 1e vrijdag van februari de ‘Bierklub‘ georganiseerd.

Wordt vervolgd

De jongens hebben grote plannen en zullen hun fantastische porter op laten volgen door nog andere bieren, een kuitbier staat o.a. in hun bierplanning.

Café ’t Pandje, natuurlijk niet toevallig

Dat dit nieuwe Utrechtse is geïntroduceerd in Café ’t Pandje is natuurlijk niet toevallig. Dit cafe is namelijk de organisator van het afgelopen november gehouden ‘Nobel Steekbierenfestival’. Dit festival was zeer succesvol. En gelukkig zal in het voorjaar weer een nieuw Nobel Steekbierenfestival worden gehouden.

De Bierbaard

Bierbaard
info@bierbaard.nl

Incurable beer expert.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.