De Bierbaard | Café Derat, een bierpareltje in Utrecht
15501
post-template-default,single,single-post,postid-15501,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,aa-prefix-bierb-
 

Café Derat, een bierpareltje in Utrecht

Café | Derat | Piano | bier | Utrecht

09 feb Café Derat, een bierpareltje in Utrecht

Café Derat

Afgelopen weekend is De Bierbaard op bezoek geweest bij Café Derat.
Dit café staat al lange tijd bekend als één van de betere bier café’s van Utrecht. Dus hoog tijd dat De Bierbaard hier even een verslagje van doet.

In het centrum van Utrecht aan de Lange Smeestraat 37 kun je het vinden

Toen De Bierbaard binnenkwam viel hem meteen op dat er een ware DJ live muziek stond te verzorgen met behulp van twee mooie platenspelers, met de muziek kan dus al niet veel mis gaan.

Het café heeft een heerlijk sfeer van gezelligheid, je voelt je meteen welkom. Er is genoeg leesvoer, op de planken liggen spelletjes en geschikte bezoekers.

Bierbord

Café Derat - Bierbord

Café Derat – Bierbord

Tactisch heb ik de plek ingenomen onder het mooie bierbord.

Wat meteen opviel was de ‘Geuze Jeuk’. Want wat je bij veel zogenaamde biercafé’s steeds meer van de kaart ziet verdwijnen omdat ze niet populair zijn bij het grote publiek, hebben ze hier gewoon: ruime keuze in Geuze’s. Er is zelf een Geuzen en Kriek lijst aanwezig.

Voor de rest is de bierkaart gevuld met een groot scala aan bieren, waarvan voor De Bierbaard er ook nog een aantal bijzitten die hij niet kent. Er zullen nog wel wat vervolg bezoeken moeten volgen.

Heb je vragen over je drankje dan is er de meer dan vriendelijke vrouwelijke kastelein die graag alles wil toelichten en ze geeft natuurlijk ook advies voor een bierkeus. Want bierkennis hebben ze hier wel.

Café Derat - Interieur

Café Derat – Interieur

Wisseltap

Natuurlijk is er een wisseltap, zelfs 3. Om te weten welk mooi bier ze hieruit laten vloeien kun je het beste twitter in de gaten houden.

Verrassing

In de loop van de middag werd er voor de bezoekers nog een mooie verrassing uitgestald op de piano. Een heerlijke salade en wat toastjes met goede kaas, een ideale combi bij een goed glas bier. De Kastelein liet aan al de gasten duidelijk weten dat dit heerlijks van de zaak was en dat we daar allemaal van mochten genieten.

Café Derat - Hapjes

Maar er is meer

Bij Café Derat, kun je niet alleen maar komen voor een goed glas bier en goed gezelschap, nee er is meer. Zo gaan ze er ook prat op dat ze een goede collectie whisky hebben (wel 30 soorten). En er worden met grote regelmaat proeverijen georganiseerd, zowel voor Bier, Whisky als Jenever.

{google_map}Lange Smeestraat 37, Utrecht{/google_map}

Bierbaard
info@bierbaard.nl

Incurable beer expert.

No Comments

Post A Comment