De Bierbaard | Bier van De Bierbaard
De Bierbaard heeft lang rondgezworven in het land van bier. Hij heeft veel geproefd en veel lekker gevonden. Daarom vond De Bierbaard dat het tijd werd om Bierbaard Bier te gaan maken.
stroomstoring, bier, bierbaard
15626
post-template-default,single,single-post,postid-15626,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,aa-prefix-bierb-
 

Bier van De Bierbaard

15 jan Bier van De Bierbaard

Eindelijk is het dan zover.

De Bierbaard heeft lang rondgezworven in het land van bier. Hij heeft veel geproefd en veel lekker gevonden. Daarom vond De Bierbaard dat het tijd werd om Bierbaard Bier te gaan maken.

Het begon

Het begon allemaal toen De Bierbaard na lang twijfelen eindelijk een volledige graan bierbrouw installatie aanschafte met een capaciteit van wel 0,2 Hectoliter.

Bier van De Bierbaard

Maar wat gaat De Bierbaard dan brouwen? De keuze is gevallen op een Weizen Bock. Voor de kenners: als mout heeft De Bierbaard gebruikt Pilsmout, Munichmout, Cara-Kristalmout, Tarwemout Licht, Tarwemout Donker, Chocolademout en hij heeft Perle Hop, Saaz Hop in zijn brouwketel gegooid. En als water natuurlijk: diep Utrechts grondwater. Als resultaat zou dit een mooie zachte Weizen Bock op moeten gaan leveren.

Stroomstoring

Ja, ‘Stroomstoring’ is de naam van het bier. Waarom? Nou op de dag dat De Bierbaard zijn bier wilde gaan brouwen werd er ingegrepen en was er een grote stroomstoring in Utrecht, gelukkig net voordat De Bierbaard zijn net geschrote mout in de maisch ketel wilde gooien. Gelukkig want nu kon De Bierbaard de volgende dag gewoon opnieuw beginnen. Met als uiteindelijk resultaat een heel mooie Weizen Bock (vind De Bierbaard zelf). Stroomstoring in zacht, kruidig, licht zoetje en een mooie chocolade afdronk.

Het eerste flesje moet er natuurlijk wel strak uitzien, daarom heeft De Bierbaard zijn bier en baard vriend Fake (fakedesign.nl) gevraagd om het etiket te ontwerpen. En nu is het bijna een wedstrijd geworden, wat is beter, het bier of het etiket?

Maar waar kan ik het krijgen?

Nergens!

Tenzij je tot de inner circle van De Bierbaard biermaatjes behoord dan heb je kans dat je een fles kunt bemachtigen.

Voor de rest: Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Untappd: Stroomstoring

Weizen Bock van De Bierbaard

Weizen Bock van De Bierbaard

Stroomstoring van De Bierbaard

Bierbaard
info@bierbaard.nl

Incurable beer expert.

1Comment

Post A Comment